epirus365.gr
ΗΠΕΙΡΟΣΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιωάννινα: Παραδοσιακό τσίπουρο από τοπική ποικιλία σταφυλιών

Κοινοποίηση

“Ικανοποιητική ήταν η φετινή σοδειά αλλά και η φετινή παραγωγή τσίπουρου“, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ερασιτέχνης αποστάκτης τσίπουρου Αλέξανδρος Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου διατηρεί παραδοσιακό αποστακτήριο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων και κάθε χρόνο παράγει τσίπουρο για φίλους και συγγενείς.

“Έχω δύο εκτάρια αμπέλι και φέτος, που μας έριξε χαλάζι τον Αύγουστο, βγάλαμε 600-700 κιλά σταφύλια”, πρόσθεσε. “Στο τσίπουρο μας σταματάμε στα 18 γράδα, δηλαδή περίπου στους 38 βαθμούς, χρησιμοποιώντας την τοπική ποικιλία σταφυλιών που βγάζει αρωματικό τσίπουρο”, κατέληξε.

ERTNEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δ. Αυγέρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το υπέρτατο αγαθό της Υγείας από τους τυχοδιωκτισμούς και τον κυνισμό της κυβέρνησης

admin

Κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων αναστατώνει τη Super Κατερίνα

Ιωάννινα: Συνελήφθη γιατί ζητιάνευε εκθέτοντας το παιδί της στο κρύο

Oμάδα Σύνταξης Δ