epirus365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια: Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Συμπεριφορά νομοθέτη και όχι σχολιαστή, ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης

Κοινοποίηση

Σε εξέλιξη είναι από τις 11 το πρωί η Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την οποία συγκάλεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως ένα νομοθετικό σώμα και όχι σαν σχολιαστές», ξεκαθάρισε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τονίζοντας ότι «πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα των παιδιών και να έρθει το θέμα σε ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η ελληνική κοινωνία».

Η Βουλή είναι ένα σώμα, το οποίο νομοθετεί και πρέπει να δίνει προτεραιότητα στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αντιτίθεται σε λογικές «να “παραγγέλνει” κάποιος ένα παιδί». Εάν ετίθετο κάτι τέτοιο- επισημαίνει- δεν θα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία στο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Χθες, εντωμεταξύ, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ News, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική σε υψηλούς τόνους για θέματα της δημοκρατίας, διαφάνειας και κράτους δικαίου, με αφορμή την εκδίκαση αγωγής του Γρηγόρη Δημητριάδη εναντίον δημοσιογράφων για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Είπε ότι επιτίθενται στη δημοσιογραφία, ενώ ο ίδιος ο κύριος Ανδρουλάκης αντιμετώπισε θεσμικά τα ψέματα, όπως είπε, της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι σίγουρος πως θα πάνε καλά και θα είναι η αφετηρία για να αντιμετωπιστεί η υπεροψία και η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας και πρότεινε ντιμπέιτ στην ΕΡΤ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πριν από τις ευρωεκλογές για να ενημερωθούν οι πολίτες για τις μεγάλες προκλήσεις. Η επιχειρηματολογία του έχει ως εξής: «Δεν μπορούμε να πάμε σε ευρωπαϊκές εκλογές, με τον κ. Μητσοτάκη να τις μετατρέπει σε ένα πολιτικό παιχνίδι για να μην απολογηθεί για τις πολιτικές επιλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και από την άλλη, έχουμε τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος πραγματικά δεν ξέρω αν γνωρίζει τι σημαίνουν ευρωπαϊκοί θεσμοί και πως πρέπει τα κόμματά μας να υπηρετήσουν ένα σχέδιο που θα κάνει την Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και όχι κομπάρσο επιλογών»

Όσο για το ζήτημα της ακρίβειας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει πολύ λίγα, πολύ αργά, υποστηρίζοντας ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν ελάχιστα μπροστά στα υπερκέρδη.

Εμφανίστηκε θετικός στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με παράλληλη ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Ερωτηθείς για την πορεία της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τον κύριο Κασελάκη εξαρχής τον αντιμετώπισε με σεβασμό και ευγένεια, αλλά επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αντίστοιχη συμπεριφορά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, τού απάντησε ανάλογα. Σχετικά με πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ενταχθεί το κόμμα τους στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι: «Τα κόμματα δεν είναι βαλιτσάκια που τα παίρνεις από εδώ και τα πας παρακάτω. Τα κόμματα που έχουν βαθιές κοινωνικές ρίζες, έχουν αρχές και ιστορία. Απάντησε για αυτό και η Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ότι το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ- και αυτό που επιδιώκουν και εκείνοι είναι το κόμμα μας να έχει πολύ μεγάλα ποσοστά στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ο κύριος Ανδρουλάκης.

Για το θέμα της επιστολικής ψήφου τόνισε ότι δεν έχει ξανασυμβεί μια κυβέρνηση να αλλάζει εκλογικό νόμο με μια εκπρόθεσμη τροπολογία.

Όπως είπε, αυτά που κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι παράλογα, ενώ χρειάζονται σταθερά βήματα στη χώρα.

«Έγινε διάλογος για να καταλάβουν οι πολίτες ότι νομοθετούμε δικαιώματα του παιδιού;» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης πουλά υπευθυνότητα από όταν βρέθηκε στο τιμόνι. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο ίδιος και το κόμμα του επέλεγαν τον ακραίο λαϊκισμό σε πολλά θέματα. Για να μην θυμηθούμε τα παλιότερα με τις ταυτότητες, τις υπογραφές Καραμανλή και πως σημερινοί Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας χειρίστηκαν θέματα που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Ως προς την τοποθέτηση της Ιεραρχίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί».

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καιρός – Τσικνοπέμπτη: Βροχές από το μεσημέρι σε Β. Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, καταιγίδες και στα βόρεια

Laughter Yoga Challenges You To Laugh Your Stress Away

admin

Αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον αποκλεισμό σχεδόν 70 χιλ. Ηπειρώτες