epirus365.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Ανακωχή μεταξύ του Στ. Κασσελάκη και μελών της Π.Γ. μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση

Κοινοποίηση

Ένα ή και περισσότερα βήματα πίσω έκαναν όλες οι πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκλιμακωθεί η εκρηκτική κατάσταση των τελευταίων 24ώρων και να υπάρξει ανακωχή προς το Συνέδριο της Πέμπτης. Η Πολιτική Γραμματεία μετά τη συνεδρίασή της εξέπεμψε ενωτικό μήνυμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση:

Εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,
Επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Πoλιτικής Γραμματείας ως πολιτικό κέντρο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζεται «η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας». Ο Στέφανος Κασσελάκης απέσυρε την επιστολή του η οποία είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στα μέλη της Γραμματείας τη Δευτέρα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ωστόσο, δεν έμειναν χαμηλά οι τόνοι. Ο Στέφανος Κασσελάκης «έριξε το γάντι» σε όσους τον αμφισβητούν ζητώντας δεσμεύσεις για στήριξη της ηγεσίας του, διαφορετικά, όπως δήλωσε, θα προσέφευγε στη βάση, κάτι το οποίο, όμως ανακάλεσε στο τέλος της συνεδρίασης. Στην αρχική της τοποθέτησης είχε δηλώσει:

«Αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς τη μόνιμη αμφισβήτηση. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών(. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ, τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια.»

«Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η αλλαγή πρόεδρου. Το πρόβλημα είναι τι κόμμα θα έχουμε και τι πολιτική πρόταση θα έχουμε. Αυτό που συζητείται πάρα πολύ και θα συζητηθεί στο συνέδριο είναι ποια είναι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό δεν έχουμε συζήτηση μεγάλη, πρέπει να ομογενοποιήσουμε και να ενοποιήσουμε τον πολιτικό μας λόγο», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Δ«ύο μέρες κράτησαν οι συζητήσεις. Την πρώτη μέρα χωρίς τον πρόεδρο, τη δεύτερη με τον πρόεδρο και το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό. Βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο από αυτό που βρισκόμασταν την Κυριακή και προχωράμε όλοι ενωμένοι”, δήλωσε ο Διευθυντής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Γιώργος Τσίπρας.

«Πώς μπορεί να αμφισβητηθεί ο εκλεγμένος πριν από τέσσερις – πέντε μήνες πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν oποιοσδήποτε θέλει να αμφισβητήσει τον πρόεδρο, ο πρόεδρος θα ζητήσει την αναβάπτιση από τη βάση του κόμματος.», επεσήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής Πέτρος Παππάς.( Πηγή ΣΚΑΪ)

Η ειλικρίνεια λοιπόν και ο πρωτεύων στόχος του να πάμε ενωμένοι σε ένα Συνέδριο προφανώς εκ του αποτελέσματος επικράτησε και πάμε ενωμένοι να συζητήσουμε για το πώς θα τα καταφέρουμε», είπε μιλώντας στην εκπομπή NEWSROOM του ERTNEWS, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνεδρίαση, αρκετά από τα μέλη της Γραμματείας δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένα να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Κασσελάκη καθώς και ότι θα κριθεί και εκείνος στις ευρωεκλογές.

«Δεν συναινώ στη de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής», ανέφερε .το μέλος της Πολιτικής Γραμμματείας, Διονύσης Τεμπονέρας.

«Κανένας δεν έχει εγείρει θέμα δυσπιστίας και πορευόμαστε προς το συνέδριο του κόμματος. Δεν υπάρχει σε κανένα κόμμα λευκή επιταγή, ούτε για πρόσωπα ούτε για όργανο», δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. (πηγή: Mega)

Παρά τις σοβαρές εντάσεις που δημιουργήθηκαν, μετά το πέρας της συνεδρίασης στελέχη του κόμματος τόνιζαν ότι το κομμα προχωρά ενωμένο στο συνέδριο της Πέμπτης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία – Αισθητός και στα Ιωάννινα

Νέα τραγωδία στην Άρτα: Έφυγε από τη ζωή ο 15χρονος που είχε πέσει από μπαλκόνι

Ανέστης Μαντάς – Χορέψτε Στα Τραπέζια: Κυκλοφορεί από την AlphaRecords