epirus365.gr
ΕΛΛΑΔΑΗΠΕΙΡΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήπειρος: “Πυρά” της αντιπολίτευσης κατά του Περιφερειάρχη για τις αναφορές στην Εγνατία Οδό

Κοινοποίηση

Τα πυρά παρατάξεων της αντιπολίτευσης δέχεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, για τις αναφορές του σε “ελλιπή συντήρηση” της Εγνατίας Οδού.

Την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκάλεσε η ανακοίνωση της Περιφέρειας, η οποία αναφέρει ότι ο Περιφερειάρχης “αναφέρθηκε ιδιωτικά και όχι υπό τη θεσμική ιδιότητά του σε θέματα συντήρησης της Εγνατίας για να στηρίξει την άποψή του περί αναγκαιότητας αύξησης των τελών” και με την οποία βάλει κατά των δημοσιογράφων που μετέφεραν τη συζήτηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «είτε η Εγνατία οδός είναι επικίνδυνη, είτε ΟΧΙ, η περιφερειακή αρχή, η κυβέρνηση και ο εργολάβος συντήρησης  που είναι και ο νέος «ιδιοκτήτης της Εγνατίας Οδού», είναι εν συνόλω επικίνδυνοι. Στην πρώτη περίπτωση διότι δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο οδικής ασφαλείας, με την περιφερειακή αρχή να είναι υπεύθυνη για την πολιτική προστασία στην Ήπειρο, στη δεύτερη περίπτωση, διότι διασπείρουν και συντηρούν επί 3,5 ημέρες ψευδείς ειδήσεις για την οδική ασφάλεια. Στην πρώτη περίπτωση η περιφερειακή αρχή είναι υπόλογη για παράβαση καθήκοντος, στην δεύτερη συνυπόλογη για πρόκληση και συντήρηση δημόσιας ανησυχίας και φόβου, ακόμη και μετά την άμεση εισαγγελική παραγγελία για προανακριτική εξέταση των δηλώσεων του περιφερειάρχη».

Η Λαϊκή Συσπείρωση διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Περιφέρειας, περί «ιδιωτικής συζήτησης» τονίζοντας ότι αυτές έγιναν «10 λεπτά μετά την έναρξη της δημόσιας ανοιχτής συνεδρίασης της περιφερειακής επιτροπής» και σημειώνει ότι στην ανακοίνωση της περιφέρειας «δεν υπάρχει καμία αναφορά για την κατάσταση της σήραγγας της Κατάρας και της Εγνατίας οδού, επί της οποίας κατάστασης ο περιφερειάρχης «υπερέβαλε», δηλώνοντας ότι «Είναι έτοιμη να καταρρεύσει, θέλει πολλά λεφτά και πάρα πολλή δουλειά»».

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταλήγει συμπληρώνοντας: «Εάν η περιφερειακή αρχή είχε την ελάχιστη έγνοια για την ανησυχία που προκλήθηκε από την πανελλαδική δημοσιότητα που έλαβαν οι επικίνδυνες δημόσιες δηλώσεις της, θα είχε ανακαλέσει την αμέσως επόμενη ημέρα Παρασκευή. Θα το είχε κάνει έστω το Σάββατο, ημέρα που η Εισαγγελέας διέταξε διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Η περιφερειακή αρχή ακόμα και όταν υπερβάλει, ακόμα και όταν υποτιμά ή βρίζει, το κάνει με πειθαρχία στο πλαίσιο κάποιας πολιτικής σκοπιμότητας. Το να δώσει άλλοθι στην πώληση της Εγνατίας και την ληστρική αύξηση διοδίων κατά 150%, αποτελεί ύψιστο πολιτικό καθήκον για μια περιφερειακή αρχή πιστή στις αρχές της ΕΕ και της στρατηγικής όλων των αστικών κυβερνήσεων»

Την ίδια στιγμή και οι Ορίζοντες Ηπείρου, με ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον Περιφερειάρχη για “κυνισμό” σημειώνοντας ότι “διάλεξε τον κυνικό αυτό τρόπο , σπέρνοντας το φόβο ,για να στηρίξει προφανώς τόσο την πώληση της Εγνατίας οδού όσο και την αύξηση των διοδίων σε αυτή”. Οι Ορίζοντες, καλούν την Εγνατία Οδό ΑΕ και το αρμόδιο Υπουργείο να απαντήσουν επίσημα σχετικά με την ασφαλή χρήση της Εγνατίας Οδού.

Πηγή http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεσπρωτία: Πλημμύρισε από την κακοκαιρία ο κάμπος της Σκάλας Φιλιατών – Βρυσέλλας

Ζαγόρι, Γιάννενα, Μέτσοβο θυμίζουν… καλοκαίρι

Ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ για την υποβολή δηλώσεων ζημίας από τους παραγωγούς ακτινιδίων