epirus365.gr
ΗΠΕΙΡΟΣΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιωάννινα: Παραδοσιακό τσίπουρο από τοπική ποικιλία σταφυλιών

Κοινοποίηση

“Ικανοποιητική ήταν η φετινή σοδειά αλλά και η φετινή παραγωγή τσίπουρου“, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ερασιτέχνης αποστάκτης τσίπουρου Αλέξανδρος Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου διατηρεί παραδοσιακό αποστακτήριο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων και κάθε χρόνο παράγει τσίπουρο για φίλους και συγγενείς.

“Έχω δύο εκτάρια αμπέλι και φέτος, που μας έριξε χαλάζι τον Αύγουστο, βγάλαμε 600-700 κιλά σταφύλια”, πρόσθεσε. “Στο τσίπουρο μας σταματάμε στα 18 γράδα, δηλαδή περίπου στους 38 βαθμούς, χρησιμοποιώντας την τοπική ποικιλία σταφυλιών που βγάζει αρωματικό τσίπουρο”, κατέληξε.

ERTNEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρτα: Παρέμβαση Στύλιου για τη διάσωση της Μονής Αγ. Γεωργίου Βουργαρελίου

Ιωάννινα: Αλέξης Χαρίτσης – «Η υποψηφιότητα Ράμμου ισχυρός συμβολισμός για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου»

Κλειστό από 6 μέχρι 16 Σεπτεμβρίου το ΚΕΠ στην Ελ. Βενιζέλου