epirus365.gr
ΗΠΕΙΡΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιωάννινα: Στο «κόκκινο» η Ήπειρος- Γενική επιφυλακή Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας

Κοινοποίηση

Σε γενική επιφυλακή είναι η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που αυξάνουν το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών και ενισχύουν το κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Η Περιφέρεια της Ηπείρου και ειδικότερα οι Νομοί Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας βρίσκονται στην 4η κατηγορία που σημαίνει ι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Στην ίδια κατηγορία είναι και η γειτονική Λευκάδα.

Η ζέστη είναι ανυπόφορη, το χρώμα του ουρανού είναι υποκίτρινο, ενδεχομένως από τους καπνούς των πυρκαγιών ανά την Ελλάδα και οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι ο υδράργυρος σήμερα Τρίτη αλλά και τις επόμενες μέρες θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζονται αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Περιφέρειας λόγω αναπνευστικών και άλλων προβλημάτων ενώ αρκετοί Δήμοι διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες σε άτομα ευπαθών ομάδων.

πηγή ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατέκλυσαν το Σύνταγμα οι Ηπειρώτες αγρότες (video)

Ιωάννα Σπανομάρκου: Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου

Eπισκέφτηκε τη λέσχη φίλων Παναθηναϊκού στη Νέα Υόρκη ο Αλαφούζος