epirus365.gr
ΕΛΛΑΔΑΗΠΕΙΡΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

ΚΚΕ: Ελλείψεις στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Κοινοποίηση

«Οριακή» χαρακτηρίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων της Ηπείρου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν «επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης των παιδιών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των μεγάλων κενών».

Σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή υποστήριξε πως «οι Παιδιατρικές Κλινικές στα Νοσοκομεία της Πρέβεζας και των Φιλιατών λειτουργούν οριακά λόγω της έλλειψης μόνιμων ειδικευμένων παιδιάτρων και της λήξης των συμβάσεων επικουρικών, ενώ κάποιες εφημερίες καλύπτουν παιδίατροι από τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας, αποδυναμώνοντας έτσι και αυτές τις μονάδες Υγείας». Ειδική αναφορά έκανε για το νομό Άρτας, καταγγέλλοντας ότι «δεν υπάρχουν γιατροί με άλλες απαραίτητες εξειδικεύσεις για παιδιά, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των παιδιών που χρήζουν εξειδικευμένης παιδιατρικής φροντίδας, απ’ όλα τα παραπάνω νοσοκομεία, να μεταφέρονται στα Γιάννενα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ή στο «Χατζηκώστα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η Παιδιατρική Κλινική του «Χατζηκώστα», που εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα, έχει σοβαρές ελλείψεις σε ειδικευμένους παιδίατρους. Συγκεκριμένα, σήμερα υπηρετούν μόνο τρεις μόνιμοι, ένας επικουρικός που θα φύγει και μία παιδίατρος διορισμένη στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. Επιπλέον υποχρεώνονται από το ΕΚΕΠΥ να δέχονται διακομιδές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα παιδιά που χρήζουν εξειδικευμένης παρέμβασης να μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την επόμενη μέρα», υπογράμμισε.

Τέλος, τόνισε ότι, «η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των παιδιών, αφού χάνεται πολύτιμος χρόνος στις πολλαπλές μετακινήσεις», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η «παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού έχει σοβαρότατες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό για την ασφαλή εποπτεία και φροντίδα όλων των παιδιών, ενώ το ιατρείο του Παιδιατρικού ΤΕΠ βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 100 μέτρα από τον χώρο του ΤΕΠ, με αποτέλεσμα συχνά να γίνονται διασωληνώσεις παιδιών και στον διάδρομο».

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Τετάρτη οι εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου

Ν. Ταχιάος: Ασφαλής η σήραγγα της Εγνατίας στο Μαλακάσι

Θεσπρωτία: Πλημμύρισε από την κακοκαιρία ο κάμπος της Σκάλας Φιλιατών – Βρυσέλλας