epirus365.gr
ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΠΕΙΡΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελεύσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Ήπειρο

Κοινοποίηση

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες μετά την έντονη διαμαρτυρία τους στην έκθεση «agrotica» της Θεσσαλονίκης καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης προϋπολογισμού 232 εκατ. που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και για το 2024, έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα και ρύθμιση χρεών προς τους οργανισμούς άρδευσης.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών χαρακτήρισαν τα εν λόγω μέτρα, «σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων» και κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έκαναν το Σάββατο στο χώρο της έκθεσης εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ακόμη και με κάθοδο στην Αθήνα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Για σήμερα οι αγρότες της Ηπείρου προγραμμάτισαν συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και ενδεχομένως τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους.

Την Τρίτη το αγροτικό και τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην προγραμματισμένη για την Τρίτη (6 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του σώματος. Ανάλογες συζητήσεις προγραμματίζονται και σε δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4,2 εκατ. για εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων

Αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον αποκλεισμό σχεδόν 70 χιλ. Ηπειρώτες

Meet The Couple Behind Instagram’s Hit Travelogue

admin