epirus365.gr
ΗΠΕΙΡΟΣΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιωάννινα: Παραδοσιακό τσίπουρο από τοπική ποικιλία σταφυλιών

Κοινοποίηση

“Ικανοποιητική ήταν η φετινή σοδειά αλλά και η φετινή παραγωγή τσίπουρου“, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ερασιτέχνης αποστάκτης τσίπουρου Αλέξανδρος Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου διατηρεί παραδοσιακό αποστακτήριο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων και κάθε χρόνο παράγει τσίπουρο για φίλους και συγγενείς.

“Έχω δύο εκτάρια αμπέλι και φέτος, που μας έριξε χαλάζι τον Αύγουστο, βγάλαμε 600-700 κιλά σταφύλια”, πρόσθεσε. “Στο τσίπουρο μας σταματάμε στα 18 γράδα, δηλαδή περίπου στους 38 βαθμούς, χρησιμοποιώντας την τοπική ποικιλία σταφυλιών που βγάζει αρωματικό τσίπουρο”, κατέληξε.

ERTNEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιωάννα Σπανομάρκου: Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου

Ο δήμος Ιωαννιτών στηρίζει έμπρακτα τη γιαννιώτικη αργυροτεχνία

Την 1η Φεβρουαρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια