epirus365.gr
ΕΛΛΑΔΑΗΠΕΙΡΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις κορυφαίες ομάδες στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής η Ελλάδα – «Αλλάζουν οι γενιές, αλλάζουν και τα αθλήματα» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Κοινοποίηση

Για τη σημαντική διάκριση που πέτυχε η ελληνική συμμετοχή στην 25η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής καθώς και τη διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αθλητικής Ρομποτικής που ξεκίνησε στις 16/1 και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο (20/1) μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Newsroom» ο Μανώλης Τσελέπης, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ρομποτικής και Τεχνολογίας.

Από το Στάδιο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο όπου οι αθλητές διαγωνίζονται για τρίτη ημέρα ο κ. Τσελέπης αναφέρθηκε στο ψηφιακό μέλλον της νέας γενιάς. «Όπως αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν οι γενιές, έτσι αλλάζουν και τα αθλήματα. Τα παιδιά γεννιούνται με ένα τάμπλετ, γνωρίζουν τις οθόνες αφής, ξέρουν πάρα πολύ καλά τον χειρισμό της τεχνολογίας χωρίς να εκπαιδευτούν., γεννιούνται με αυτήν. Είναι φυσικό και τα αθλήματα να εξελίσσονται για να προσελκύσουν και αυτά τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν και να εντατικοποιήσουν τη γνώση πάνω στην τεχνολογία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ρομποτικής και Τεχνολογίας.

Και όπως είπε, «είναι πάρα πολύ σημαντικό να οραματιστούμε και να σκεφτούμε ότι επί 25 χρόνια αυτοί οι άνθρωποι κάνανε διαγωνισμούς με ρομπότ, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αναζητούσαν το πώς θα γίνει χρήση ενός υπολογιστή»

Ο κ. Τσελέπης μίλησε για για την διεξαγωγή, στον ίδιο χώρο, και του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αθλημάτων Ρομποτικής, όπου είναι υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

«Περίπου 1.600 παιδιά έχουν καταγραφεί να διαγωνίζονται όλη την εβδομάδα» δήλωσε εξηγώντας ότι το ενδιαφέρον από νέους αθλητές είναι μεγάλο καθώς μόνο σήμερα αναμένεται να διαγωνιστούν 450 άτομα.

Νέα αθλητικά πρότυπα για τους νέους

«Δεν υπάρχει όριο ηλικίας» συμπλήρωσε ο κ. Τσελέπης τονίζοντας ότι είναι ένα άθλημα που δεν κάνει διαχωρισμό σε φύλο και ηλικία.

Οι διοργανώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Τουρισμού, Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και του Οργανισμού Unesco–Institute for Lifelong Learning.

Ο διαγωνισμός HRSF League διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ρομποτικής και Τεχνολογίας ΕΛ.Ο.Α.Ρ.Τ., εμπνέοντας τους νέους να συμμετάσχουν σε καινοτόμα, συναρπαστικά τεχνολογικά και ρομποτικά αθλήματα και παρέχοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους και να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους.

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόταση για το νέο πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας στην Ήπειρο

Ιωάννινα: Στο «κόκκινο» η Ήπειρος- Γενική επιφυλακή Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας

Κατέκλυσαν το Σύνταγμα οι Ηπειρώτες αγρότες (video)